3 sposoby na makaron z Arrighi.pl

Makaron pod różnymi postaciami występuje w większości dań kuchni całego świata. Choć potrawy z makaronu najczęściej kojarzą nam się z Półwyspem Apenińskim, warto zdawać sobie sprawę, z faktu, że makaron to nie tylko włochy i Spaghetti. Sprawdź pyszne i ciekawe pomysły na dania z makaronu od Arrighi.pl i przekonaj się, że makaron nie tylko nie musi być nudny, ale może stać się podstawowym składnikiem twojego menu – na co dzień i na wyjątkowe okazje.

  1. Spaghetti pełnoziarniste

  2. Uszka z mięsem Tortellini

  3. Fit zapiekanka od Arrighi.pl

Spaghetti pełnoziarniste

Produkty pełnoziarniste od kilku lat cieszą się ogromną popularnością, zarówno wśród miłośników smacznego i zdrowego jedzenia, jak i wśród fanów aktywnego stylu życia. Makaron z pełnego ziarna stanowi stały element diety sportowców – zarówno tych wyczynowych, jak i uprawiających dowolną dyscyplinę amatorsko. Duża dawka łatwo przyswajalnych węglowodanów czyni spaghetti pełnoziarniste idealnym pomysłem na posiłek potreningowy. Jednocześnie, makaron pełnoziarnisty posiada znacznie więcej wartości odżywczych niż tradycyjny makaron pszenny, co czyni go polecanym posiłkiem dla wszystkich tych, którzy chcą w swojej kuchni jeść zdrowi, znacznie i wartościowo.

Uszka z mięsem Tortellini

Sekretem smaku prawdziwie włoskiego tortellini jest oczywiście odpowiednio przygotowane ciasto – nieco cieńsze niż to, które wyrabiamy na uszka lub pierogi. Tortellini od Arrighi.pl idealnie smakują z nadzieniem mięsnym, serowym lub z grzybami. Naturalna receptura oraz oryginalny aromat sprawiają, że makaron tortellini na stałe zagościł już w polskiej kuchni. Uszka z mięsem warto podawać z różnego rodzaju sosami, ale również jako dodatek do zup, np. tradycyjnego rosołu lub pomidorowej.

Fit zapiekanka od Arrighi.pl

Makaron stanowi nieodzowny składnik różnego rodzaju zapiekanek i dań z pieca lub piekarnika. W tej kwestii warto postawić na świderki fusilli nr 36, łącząc je z jogurtem naturalnym łososiem wędzonym, pomidorami z puszki, szparagami i cukinią. Do smaku warto dodawać czosnek i zioła prowansalskie, a całość oprószyć startym parmezanem. Ta zdrowa i lekka przekąska z pewnością skradnie serca wszystkich miłośników zdrowego i pysznego jedzenia.

Jak widać, dania z makaronu nie muszą być wyłącznie sztampowe i nudne, a mnogość pomysłów i bogactwo smaku sprawia, że makarony pełnoziarniste, ale także świderki, tortellini czy muszelki świetnie komponując się z większością zup, sosów, dań mięsnych czy zapiekanek. Więcej makaronowych inspiracji znajdziesz na Arrighi.pl.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *